Ylläpito

Keitä ylläpitäjät ovat ja mitä he tekevät?

Käytännössä ylläpitäjät pitävät vapaaehtoisesti palvelinta pystyssä eri tavoin. Meillä on niitä varten kasa ylläpitoarvoja, jotta voimme jakaa työtehtäviä kokemuksen ja osaamisen, sekä myöskin ajan mukaan. Ylentyminen on mahdollista, tosin Rakentajalla vain, mikäli siirtynee Moderaattoriksi ennen sitä. Listataan arvoja hieman ja kerrotaan mitä kukakin tekee!

  • Rakentaja, meidän visuaalisten ja luovien ihmisten arvo, johon voi päästä hakemalla! Heidän tehtävä on rakentaa palvelimen päärakennukset. Jos yhtään katselette ympärille, tajuatte, että se on heidän käsialaa kokonaisuudessaan. He ovat samalla viivalla moderaattoreiden kanssa ja toimivat varalla vain, mikäli palvelimella ei ole moderaattoria tai ylempää paikalla. Rakentajien tehtäviin EI KUULU nahisteluiden selvittäminen!

  • Moderator on arvo, johon pääset hakemalla. Heidän tehtävänä on pitää chat siistinä, suojata alueita, tarkistaa grieffit ja viedä ne eteenpäin, sekä purkaa nahisteluita pelaajien välillä.

  • Operator on moderaattorista seuraava ylläpitoarvo. Tähän arvoon pääsee vain, mikäli muu ylläpito on vakuuttunut moderaattorin osaamisesta, aktiivisuudesta ja motivaatiosta. Operaattorit siirtyvät vastuullisempiin hommiin (mm. grief, varastus, kotien palautus) kerätyn luottamuksen ansiosta. He eivät kiinnitä huomiota niin paljon nahisteluun chatissa, vaikka tarpeen tullen voivat ottaa ohjat ja antaa vinkkejä modeille. :)

  • Admin on seuraavaksi korkein ylläpitoarvo, jolla on oikeudet tehdä käytännössä kaikkea, usein päätöksiin vaikuttaa muun ylläpidon mielipide. Tähän porukkaan kuuluu sekalaista väkeä osaamisen kannalta. On kehittäjiä, on entisiä rakentajia, on tavallisia rivimiehiä. Adminit tekevät eniten taustalla hommaa (mm. tapahtumien, pluginien, mapresettien yms. kanssa), mutta myös vaativimmat tapaukset hoidetaan heidän kautta tarpeen mukaan.

  • Omistaja rankin omaavat käytännössä pitävät palvelinta pystyssä rahallisesti, sen lisäksi, että keksivät uusia ominaisuuksia ja tekevät viimeiset päätökset asioista muuta ylläpitoa kuunnellen, myös siitä kuka ylläpitoon astuu ja kuka ylentyy. Tähän arvoon ei ole mahdollista ylentyä.

Hyvät naiset ja herrat, palvelimen henkilökunta.


Omistaja

Admin

Operator

Moderator

Rakentaja